Tråkk 'n' Roll

Blåkläder på nye sykkelstier

Det profilerte stibyggerprosjektet Tråkk ’n’ roll er i full gang med å bygge et stort nettverk av terrengsykkelstier i Hallingdal. De profesjonelle stibyggerne er selvfølgelig kledd i Blåkläder fra topp til tå.

Stibyggerprosjektet Tråkk ’n’ Roll utvikler et stort nettverk av bærekraftige terrengsykkelstier i Hallingdal, der det overordnede målet er å utvikle hele regionen til en sykkeldestinasjon av internasjonale dimensjoner.

– Vi bygger morsomme, bærekraftige og nyskapende stier som setter en ny standard i Norge, sier prosjektleder for Tråkk ’n’ roll, Lars Wraee Jensen.

Profesjonelle stibyggere

Tråkk ‘n’ Roll har som mål å skape vekst i Hallingdal gjennom bærekraftig stiutvikling. Satsingen har sitt utgangspunkt i det lokale terrengsykkelmiljøet, samt i et ønske om å utnytte regionens fortrinn mot et voksende terrengsykkelmarked. I den forbindelse har prosjektet har knyttet til seg den beste kompetansen på området.

– Skal man lære og utvikle seg raskt som stibygger, er det lurt å lære av de beste. Vi har derfor knyttet til oss et knippe av verdens ledende stieksperter som mentorer for crewet vårt, sier Jensen.

Ett av de primære formålene med prosjektet er å få mange til Hallingdal for å sykle, men mye trafikk betyr mye slitasje. I tillegg finnes det mye vann i Hallingdal.

– Dette tar vi hensyn til og løser på en god måte, for vi ønsker jo ikke at stiene skal vaskes vekk av regn og flom. Samtidig må det kombineres med moro-aspektet: Det er jo ikke noe poeng i å bygge bærekraftige stier hvis de ikke er morsomme å sykle på. Det kreves høy kompetanse for å designe stier som er spennende å sykle for folk på ulike nivåer, sier Jensen.

Blåkläder sponser med arbeidstøy

Nå har altså Tråkk ’n’ roll også fått Blåkläder med på laget, slik at stibyggerne har de beste forutsetningene for lange og harde arbeidsdager. Alle som deltar i prosjektet vil dermed være kledd i arbeidstøy av høy kvalitet i tiden fremover.

– Tråkk ’n’ roll er et godt initiativ, hvor de legger til rette for at folk skal kunne bruke naturen uten å ødelegge den. Prosjektet er opptatt av at terrengsykling skal skje i harmoni med natur og omgivelser, og stiutviklingen er derfor basert på bærekraftige prinsipper. Dette er spennende tiltak som vi definitivt ønsker å støtte, sier markedskoordinator i Blåkläder Norge, Anja Løkke.

– Vi er utrolig glad for å ha Blåkläder med på laget. At alle stibyggerne er kledd i klær som er optimale for hardt arbeid, er noe som styrker både innsatsen og arbeidsmoralen, avslutter Jensen.

Tråkk ’n’ roll-prosjektet eies av destinasjonene i Hallingdal: Nesbyen Turist- og Næringsservice, Ål Utvikling AS, Hemsedal Turistkontor SA, Visit Geilo AS og Gol Reisemål AS.

Les mer på deres hjemmeside.

Tråkk 'n' Roll

Tråkk ‘n’ Roll har som mål å skape vekst i Hallingdal gjennom bærekraftig stiutvikling. Satsingen har sitt utgangspunkt i det lokale terrengsykkelmiljøet, og ønsket om å utnytte regionens fortrinn mot et voksende terrengsykkelmarked. Deres nettverk av stier er omfattende, naturen er enestående, mange plasser finnes det fremragende servicetilbud, og forutsetningene for å lykkes som terrengsykkelregion er svært god. Men for å ha et konkurransedyktig og bærekraftig produkt må de gjøre en omfattende jobb med ryggmargen i enhver terrengsykkeldestinasjon: stiene.

Stibyggerskolen 2018

Målet for Tråkk ‘n’ Roll er å bygge fremtidens stieksperter, samtidig som de utvikler morsomme, bærekraftige og nyskapende stier som setter ny standard i Norge. Skal man lære og utvikle seg kjapt, er det lurt å lære av de beste. Derfor har Tråkk ‘n’ Roll knyttet til seg et lite knippe av verdens ledende stieksperter som mentorer for crewet. Skal de bli best, må de ha tilgang på den beste kompetansen.

De arrangerer en ny runde med Stibygerskolen 8.-9. september 2018. Gå til deres hjemmeside og meld dere på.Trails rule!