Team Rynkeby

Blåkläder støtter Team Rynkeby

Team Rynkeby – God Morgon er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdom. Team Rynkeby – God Morgon ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for og se avslutningen av Tour de France. Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby – God Morgon-lag så flinke til å skaffe sponsorer at overskuddet viste seg å bli på hele 42 000 NOK da laget var tilbake i Danmark en drøy uke senere.

Overskuddet donerte Team Rynkeby – God Morgon til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født.

1900 syklister i seks land

I dag består Team Rynkeby – God Morgon av 1900 mosjonssyklister og 450 hjelpere fordelt på 48 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island. Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkeby – God Morgons nettsted.

Pengene går ubeskåret til barn med kritisk sykdom

I løpet av et år skal deltakerne ikke bare bli i stand til å sykle de mer enn 1.200 km til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for at samle inn penger til barn med alvorlige sykdom.

Rynkeby Foods A/S og God Morgon dekker alle prosjektets sentrale kostnader, hvilket betyr, at de pengene, Team Rynkeby – God Morgon samler i hvert land, doneres ubeskåret til de lokale organisasjonene, som hjelper barn med kritiske sykdommer. I Norge går de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen.

I 2017 donerte Team Rynkeby – God Morgon 81,4 mio. NOK til organisasjoner som hjelper barn med kritiske sykdommer. Av dette gikk 7,4 millioner til Barnekreftforeningen.

Tekst hentet fra http://www.team-rynkeby.no/.