Stian Paulsen

Powered by Blåkläder

Bånn gass med drømmen i sikte

Å drive med baneracing uten å ha en stor fabrikk eller pengemaskin i ryggen, innebærer at man må finansiere og organisere alt rundt kjøringen selv. Stian Paulsen (30) ofrer gjerne både fritid og en sosial tilværelse for å gjøre det han liker aller best: å kjøre bil.

Etter å ha kjørt gokart på høyt nivå i åtte år, begynte Stian Paulsen fra Fredrikstad for tretten år siden å konkurrere med bil. Det har gitt både mersmak og resultater. Ikke minst på grunn av Stians store interesse og intense engasjement for det han holder på med.

Finansierer egen kjøring
– Jeg driver mitt eget bilopprettingsverksted i Fredrikstad, og jobber fra tidlig om morgenen til veldig sent om kvelden hver eneste dag for å kunne finansiere kjøringen min. Det er ingen billig sport, og hvis man vil være med, så har man ikke noe valg, sier Stian, som ikke klarer å legge skjul på sin enorme motivasjon for det han holder på med.

I en sport der de største profesjonelle kjørerne får oppfølging og ikke minst økonomisk støtte til organisering, forberedelser, trening og utstyr, må amatørene sørge for å få til dette helt på egen hånd. Det koster.

Å kjøre er verdt alt
– Mens andre kjørere har fulltidsansatte som ordner alt for dem før et stort løp, gjør jeg alle tingene selv, med hjelp fra familien. Det er mye logistikk og organisering. Det er gøy, selv om det også er veldig hardt til tider. Men motorsporten driver meg. Tanken på at jeg gjør alt jeg gjør for å få kunne kjøre racerbil til sommeren er verdt alt, sier Stian.

Ideelt sett skulle Stian ha trent mer bil gjennom hele året, også på vinteren, men det er et privilegium han ikke har som amatør. Noen av konkurrentene hans stiller derfor med en stor fordel allerede der.

– Ett av de store problemene med motorsport i dag, er at det faktisk ikke er så mye penger. Selv kjørere som kjører for store fabrikker stiller selv med penger og betaler for å kjøre, sier Stian.

Drømmen
Målet og drømmen til 30-åringen fra Fredrikstad er å bli en av dem som kommer gjennom nåløyet til en fabrikk som er villig til å investere i ham. Veien dit krever at han fortsetter med det beinharde arbeidet.

– Jeg må bare bygge stein på stein, både økonomisk og resultatmessig, for å komme dit jeg vil. I tillegg trenger man også en del flaks, i form av tilfeldigheter og god timing. Jeg ser virkelig frem til den dagen jeg kan stille til et løp og min jobb bare er å sette meg i bilen og kjøre skikkelig bra, sier Stian, som i mai står på startstreken i en EM-serie med løp i Frankrike, Italia, Ungarn, Nederland og Belgia.

Stian Paulsen

Alder: Født i 1987
Bosted: Fredrikstad
Yrke: Racerkjører

Hjemmeside: Stianpaulsen.com
Instagram: stianpaulsenofficial
Facebook: StianPaulsenRacing
YouTube: StianPaulsenRacing

Terminliste TCR Europa 2018

5.- 6.mai: Paul Ricard – Frankrike
20.- 21.mai: Zandvoort – Nederland
9.- 10.juni: SPA Francorshamps – Belgia
7. – 8.juli – Hungaroring – Ungarn
18.- 19.august – Assen – Nederland
22.- 23.september – Monza – Italia
20.- 21.oktober – Barcelona – Spania